Een massage als aanvulling op de verzorging van uw lichaam

Massage als aanvulling op de verzorging van uw lichaam

Sportmassage

Bij intensieve beweging, krijgen de spieren het zwaar te verduren. Er kunnen reacties optreden zoals stijfheid, spierpijn, spierverhardingen, vermoeidheid en soms ook vochtvorming. Niet alleen sportbeoefening, maar ook een verkeerde lichaamshouding of werkhouding kunnen deze klachten veroorzaken.

Als wij onvoldoende aandacht besteden aan deze klachten en de signalen negeren dan kan dit leiden tot het begin van een lastig te behandelen blessure. Een sportmassage kan ervoor zorgen dat de doorbloeding wordt verbeterd zodat het lichaam zich sneller zal herstellen.


Bij een blessure en/of klachten:

Op uw eerste afspraak zal ik met u een intakegesprek* houden, mogelijk gevolgd door een functieonderzoek* van de spieren en/of gewrichten. Daarna stellen we gezamenlijk een behandelplan op.

Gevolgd door een eerste behandeling in de meeste gevallen een massage van 30 minuten en/of het aanbrengen van een tape/bandage. U moet rekenen dat zo’n eerste afspraak al gauw 45 minuten in beslag neemt.

*Voor het gesprek en het onderzoek bent u geen vergoeding verschuldigd. U betaalt dus alleen voor de massage en/of bandage.

Heeft u een zware inspanning gedaan? 
Heeft u een zware inspanning gedaan, zoals een fiets- of wandeltocht, misschien meegedaan aan een sporttoernooi van uw werkgever of buurtclub dan is een herstel bevorderende massage zeker een optie. Tijdens het maken van een afspraak kan ik u adviseren over de duur van de massage.